Gospodin Paul Wallace iz Irske predstavio je Nacionalno međugorsko vijeće za Irsku.

Paul smatra da su Irci bili među prvim narodima koji su došli u Međugorje kao hodočasnici:  „Kada smo 1981. čuli da se Gospa ukazuje. iza željezne zavjese u  Međugorju, svi smo bili jako znatiželjni. Ja poznajem dvije gospođe koje su došle u kolovozu 1981. U ranim godinama mnogi su ljudi dolazili ili pojedinačno ili u manjim organiziranim skupinama. Oni bi donosili informacije o onome što se događalo, ali često su one bile pogrješne. Hodočasnici koji su ozbiljno shvatili hodočašće 1987. pozvali su pok. fra Slavka Barbarića u Irsku. Kao rezultat tog posjeta nastalo je Nacionalno međugorsko vijeće za Irsku.

I to vijeće je aktivno u pitanjima koja se tiču Međugorja. Imamo 32 okruga u Irskoj i vijeće je sastavljeno od predstavnika svakog okruga. Sastajemo se svaka dva mjeseca i tada dobijemo izvješća od svakoga predstavnika  tih okruga. Kada je oformljeno vijeće, cilj je bio da se Gospine poruke šire u Irskoj baš onakve kakve je Gospa dala.  Sve ove godine  tu smo zadaću ispunjavali. Poruke dolaze svakome tko ih želi primiti“. O plodovima djelovanja u Irskoj Paul kaže: „Plod našega rada, prije svega je godišnja duhovna obnova u studenom svake godine, kada neki od svećenika, predstavnika Međugorja dođu i budu s nama preko vikenda.

Subotom toga vikenda  slijedimo molitveni program baš kao u Međugorju. U  veljači svake godine imamo poludnevnu molitvu samo za Gospine nakane, da se ispuni njezin plan s Međugorjem. Trudimo se distribuirati informacije za voditelje skupina i za hodočasnike. Podupiremo molitvene skupine koje se sastaju u Irskoj. One su najveći plod Međugorja.

U početku smo pomagali izlazak časopisa koji se zvao Glasnik Međugorja. Podupiremo knjige s Gospinim porukama koje izlaze redovno. Imamo mnogo svećenika koji su osjetili poziv u Međugorju“.

Koliko je Međugorje donijelo plodova diljem svijeta možete pročitati OVDJE

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Iz crkve u blizini Vatikana ukradene amazonske figurice i bačene u Tiber
23. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok