Humanitarna organizacija „Associazione Regina Pacis“ iz Pescate, provincija Lecco iz sjeverne Italiije, pod vodstvom Alberta Bonifaccia, okuplja volontere koji još od 1991. godine redovito dovoze različitu humanitarnu pomoć potrebitima u BiH.

Inspirirani su Gospinim porukama i svaki humanitarni put iskoriste za kratku duhovnu okrijepu u Međugorju. Ovaj put, na iznenađenje njih samih, iako pripadaju „crvenoj zoni“ korana virusa u Italiji (dolaze iz Bergama, Bresce, Bolzana, Milana...), i iako nisu imali putovnice, uspjeli su u samo tjedan dana organizirati sve papire i robu (začudo čak dobiti i putovnice na koje se u prosjeku u Italiji čeka oko 2 mjeseca) i sa 4 kombija humanitarne pomoći i 8 ljudi probiti se sa sjevera Italije, preko Slovenije, Hrvatske do BiH. Kažu kako su im Kraljica Mira i sv. Josip, čije slike nose na svojim kombijima, otvarali granice.

Krenuli su u petak 29. svibnja, a u subotu oko podneva su došli u Međugorje. Obišli su neke svoje poznate „ciljeve“ kojima donose pomoć poput nekih zajednica u Međugorju, siromašnih obitelji u Nevesinju, Crveni križ i javnu kuhinju u Mostaru, starački dom u Ljubuškom… Povratak planiraju u utorak 2. lipnja 2020. medjugorje-info.com

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Trodnevnica Majci Božjoj Bistričkoj
10. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.