Od petka 27. rujna do nedjelje 29. rujna u Međugorju je boravilo oko 250 članova duhovne obitelji Zajednica Krvi Kristove iz cijele Hrvatske.

Zajednica Krvi Kristove (ZKK) je zajednica vjernika koja njegujući duhovnost Krvi Kristove otkriva i štuje ljubav Božju koja se očitovala u prolijevanju Krvi Kristove radi spasenja svakoga čovjeka.

Jadranka Hrvoj, glavni animator Zajednice Krvi Kristove iz Zagreba otkrila nam je da se zapravo radi o svojevrsnom sletu zajednica Krvi Kristove koju obično imaju u petom mjesecu, ali je ovaj put zbog spriječenosti iznimno prebačeno za rujan. U Zajednicu su uključeni laici u molitvenim zajednicama, Družba misionara Krvi Kristove te Klanjateljice Krvi Kristove – a ovaj slet organiziraju jedanput godišnje kako bi se na jednom mjestu susreli svi članovi ove zajednice iz različitih gradova Hrvatske: iz Knina, Dubrovnika, Rijeke, Zagreba, dok ove godine zajednica iz Slavonije nije došla. Duhovna pratnja su bili p. Stjepan Ivan Horvat i p. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe Misionara Krvi Kristove. Cilj sleta je naravno molitveno hodočašćenje Kraljici Mira, ali isto tako i druženje, upoznavanje i međusobno ohrabrivanje i na poseban način obnova obećanja posvete Krvi Kristovoj.

Došli su u petak, u večernjim satima, u subotu ujutro bili su na Križevcu, popodne su imali program u Majčinom selu i večernji molitveni program, u nedjelju su imali molitvu na Podbrdu, svetu misu u župnoj crkvi sv. Jakova u 11 sati, a zatim je slijedio povratak kućama.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Božićna kampanja Marijinih obroka
03. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.