BUDI SOL ZEMLJE I SVIJETLO SVIJETA

Prekrasan nedjeljni sunčani dan sigurno je pripomogao tome da je dvorana sv. Josipa u Majčinom selu u nedjelju 31. ožujka 2019. bila dupkom ispunjena sudionicima prošlih, sadašnjih i budućih e-duhovnih vježbi. Zanimljivo je da je od oko šestotinjak prisutnih sudionika, bilo njih iz okolice, ali i iz udaljenijih krajeva Lijepe naše, poput Istre i Zagreba.

Program je tekao prema predviđenom rasporedu. Od 10,00 sati predavanje o duhovnom životu govorio je fra Josip Vlašić koji je bio i predsjedatelj svete Mise koja je započela u 14, 00 sati. Razmatranje o evanđeoskom ulomku koji govori o tome kako su vjernici pozvani biti sol zemlje i svijetlo svijeta imao je brat fra Marinko Klaić.

Nakon stanke za ručak koji je svaki sudionik providio za sebe, uslijedila su pitanja i svjedočanstva koja su pokazala važnost i vrijednost i ovakvih živih, a ne samo virtualnih susreta i razmatranja. Za polaznike e-duhovnih vježbi bilo je važno uživo vidjeti lica onih čija su razmatranja čitali i divili su se njihovoj mladosti i svježini te miru i postojanosti kojom zrače. A za voditelje e-duhovnih vježbi bilo je također značajno vidjeti lica onih kojima pišu kako bi znali bolje spoznati profile i potrebe ljudi kojima pišu.

Nakon svete Mise uslijedilo je tzv. blagoslov: svaki sudionik primio je na jednu ruku sol, a na drugu svijeću uz riječi: „Ti si sol zemlje, ti si svijetlo svijeta“ i poslanje: da se to doista trude živjeti u sredini u kojoj žive!

Puni lijepih dojmova i topline zajedništva, susret je završio iza 15,00 sati. Već danas, svatko od sudionika na svom mobitelu ili kompjutoru dobio je novo razmatranje koje treba primijeniti u životu. Hod kroz korizmene e-duhovne vježbe nastavlja se do Uskrsa. Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Međugorska vidjelica Vicka uspješno operirana
13. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.