Pojedini župljani Međugorja i okolnih župa okupljeni u molitvenoj inicijativi „Gospa Majka moja“ i „Gospina grupa mladih, ovih mjeseci u kojima ih je korona ostavila bez njihovih svakodnevnih poslova služenja hodočasnicima, svejedno ne stoje 'skrštenih ruku'.

Kao da se natječu u dosjetljivosti kako se još više i bolje organizirati u molitvi i pripremi za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Tako, osim 365-tice koju mole svakodnevno ujutro u 5,00 sati na Podbrdu ili navečer u 21,00 sat, započeli su i veliku devetnicu do tog Gospinog dana. Naime radi se o 9 dana koje čine svaki 25. dan u mjesecu.

Tako su cijeli taj 25. dan i noć od pet sati jednog dana do pet sati ujutru sljedećeg dana organizirali molitvu na Podbrdu.

Preko grupe na whatsappu si podjele jednosatne, a netko i višesatne smjene i u tim turnusima bdiju i mole pred Gospinim kipom na Podbrdu. U vrijeme noćnog klanjanja, većina ih se još pridruži i pokojoj smjeni u cjelonoćnom klanjanju Presvetom koje svakog 25. u mjesecu organizira župa. Iza njih su već tri dana ove velike devetnice i već se svi skupa raduju i pripremaju za četvrti dan koji će biti 25. siječnja (jer će preskočiti Božićni dan).

Foto: Ilija Čale/Tekst:medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 27.1.2021.
27. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.