Od 17 sati počeo je 23. Maraton lađa na Neretvi. Stazom dugom 22 i pol kilometra od Metkovića do Ploča veslalo je 35 ekipa. Uz one iz neretvanskog kraja, za pobjedu i štit kneza Domagoja borile su se, među ostalima, i ekipe iz Zagreba, Bjelovara, Siska, Vinkovaca, Đakova i Mostara. Osvojiti štit, velika je čast za svakog lađara.
Read more ...

Uefa je odgodila Europsko nogometno prvenstvo za godinu dana. Takva radikalna odluka bila je neizbježna s obzirom na širenje koronavirusa u Europi, novom žarištu bolesti otkrivene prošlog prosinca u Kini. U Italiji, gdje je 12. lipnja trebalo započeti Europsko prvenstvo, zabilježeno je više od dvije tisuće mrtvih. U Španjolskoj, još jednoj zemlji-domaćinu, do utorka je od posljedica koronavirusa smrtno stradalo više od 500 ljudi.
Read more ...

“Malenog smo nazvali Baldo jer je to ime Kristinina pokojnog oca, koji je, nažalost, prerano preminuo, u vrijeme kad je njoj bilo tek sedam godina. Prvo, ime nam je jako lijepo, a drugo, ima snažnu simboličku vrijednost, pa smo jako sretni zbog toga”, otkrio je Marin Čilić u intervjuu za Jutarnji list. “Puno sam se pripremao, no način na koji me ovo sve preplavilo mi nitko nije mogao ni približno opisati. Sve ostalo je palo u drugi plan”, kaže Čilić. “Zasigurno će mi putovanja sada teže padati. Već ovo prvo mi je bilo prilično teško. Nije me bilo dva tjedna. Bili smo u kontaktu svaki dan, razgovarali preko vidopoziva, sreća pa smo u vremenu u kojem nam tehnologija omogućava takvu vrstu komunikacije. Kad sam se vratio, vidio sam dosta veliku promjenu na malenome, u tome je periodu dobio čak cijeli kilogram. Mogle su se vidjeti promjene, dobio je trbuščić. Jako se brzo razvija”, s osjećajem govori Čilić. “Kristina je također jako motivirana kao osoba. Ima svoj svijet, smjer, želi imati svoju karijeru, što ja apsolutno podržavam. Zato smo i uspjeli stvoriti jako čvrstu vezu, jako se lijepo dopunjavamo. Oboje imamo svoj svijet i posao, ali, naravno, jako pazimo da imamo i vrijeme kad smo zajedno. Ponekad ona može odvojiti neki period i ići sa mnom na turnire”, opsiuje svoju suprugu. “Motivacija je još uvijek čvrsto u meni, imam taj veliki žar, kao da sam tek počeo. Jedino mi je žao zbog mojih navijača, fanova koji me prate i koji bi svi htjeli da budem pri vrhu, da sam u prvih deset i borim se za velike naslove. No opet sam svjestan da u karijeri, kao ni u životu ili poslu općenito, ne može sve uvijek ići savršeno”, opisuje sebe.

Zanima te i ovo?
Slikoviti izrazi o obitelji
27. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.