U utorak 24. veljače 2020. u kapelici klanjanja župne crkve sv. Jakova u Međugorju, Apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser, Apostolski nuncij za BiH mons. Luigi Pezzuto te župnik fra Marinko Šakota svečano su uručili predstavnicima sedam zajednica koje djeluju u Međugorju Papinski dekret koji im dozvoljava da u kapelicama svojih zajednica časte Presveti Oltarski Sakrament kao i dozvolu da slave svetu misu.

To su slijedeće zajednice i udruge:

1. Zajednica „Cenacolo“ talijanska zajednica koju je osnovala s. Elvira Petrozzi i u kojoj se provodi rehabilitacija za mlade s problemima ovisnosti. Sjedište je u Saluzzo (IT).

2. Zajednica „Nuovi Orizzonti“ – međunarodna zajednica koju je osnovala Chiara Amirante s ciljem pomaganja socijalno ugroženim osobama, a posebno mladima s ulice. Sjedište je u Frosinone (IT)

3. Zajednica „Beatitudini“ – francuska katolička zajednica koja okuplja redovnice, redovnike, svećenike i laike koji žele kroz molitvu i misije slijediti Isusov put Blaženstava. Sjedište je u Blagnac, Toulousea (FR).

4. Marijanska zajednica „Oasi della Pace“ – međunarodna kontemplativna redovnička mješovita zajednica koju je osnovao P. Gianni Sgreva. Sjedište je u Rimu (IT)

5. Zajednica „Maria, Königin des Friedens“ – Marija, Kraljica Mira“ – je redovnička zajednica nastala iz Gospinog poziva u Međugorju. Utemeljena je u biskupiji Beča (Austrija) pod pokroviteljstvom kardinala dr. C. Schönborna.

6. Zajednica „Casa di Maria“ – Talijanska redovnička zajednica koju čine posvećene obitelji, redovnici, redovnice i svećenici koju je osnovao mons. Giacomo Martinelli. Sjedište je u Rimu (IT).

7. Udruga: „Svetlo Mariiino“ je molitvena zajednica koja okuplja posvećene laike koji žele svjedočiti Isusovo svjetlo po Gospinom primjeru. Osnivač je Terezia Gaziova, a glavna kuća je u Međugorju.

Svaka zajednica dobila je pisani dekret, a zatim će svaka zajednica ponaosob dogovoriti sa mons. Hoserom ili župnikom poseban dan kada će im se na svečanoj svetoj misi u njihovoj kapeli posvetiti i postaviti Presveti Oltarski Sakrament.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Majka petero djece pobijedila koronu: Pljeskali joj na odlasku
09. April 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.