Nakon dvadeset i osam godina Mladifest-a u Međugorju, održan je 12., 13. i 14. svibnja prvi Festival mladih u Francuskoj.

Sam je program bio nešto kraći od međugorskoga, ali, po svjedočanstvu sudionika, ništa manje veličanstven. Damir Bunoza, dirigent Međunarodnog zbora i orkestra s Mladifesta, na ovome je susretu u Parizu sudjelovao s nekoliko članova zbora i orkestra.

„Dobili smo poziv od Melanie, djevojke koja pjeva u zboru na Mladifestu od 2010. Ona je odlučila s jednim svećenikom organizirati međugorski Festival mladih u Parizu. Program je bio je sličan kao u Međugorju, ali je trajalo kraće. Odazvalo se nas tridesetak članova zbora, tj. trećina ukupnog broja. Zaista je bilo u duhu Međugorja. Svakodnevno je bila molitva, sveta misa, pobožnost Klanjanja, svjedočanstva iz Međugorja... Sudjelovali su ljudi iz Francuske koji dosta godina dolaze u Međugorje. Oni su svjedočili kako su doživjeli Međugorje, te kako su se obratili”, kazao je gosp. Bunoza, te istaknuo da su u tijeku pripreme za 28. Festival mladih u Međugorju, prenosi medjugorje.hr

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa: Biti kršćanin znači prihvatiti Isusov put sve do križa
21. February 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.