U Međugorju se od 15. – 20. 04. 2018. odvijao jedini ovogodišnji seminar posta, molitve i šutnje za englesko govorno područje u kojem je sudjelovalo oko 25 polaznika iz Irske, Engleske, Zimbabvea i Kanade.

Seminare posta, molitve i šutnje utemeljio je fra Slavko Barbarić 1991. godine s namjerom omogućiti hodočasnicima još jedan način intimnijeg i dubljeg susreta s Bogom. Do sada je u župnoj kući Domus Pacis organizirano više od 400 ovakvih seminara, a u njima je sudjelovalo više od 14 000 ljudi iz cijeloga svijeta. Seminari su organizirani po jezičnim skupinama. Predavanja vode uglavnom franjevački svećenici: fra Marinko Šakota, fra Perica Ostojić, fra Ivan Dugandžić i fra Ljubo Kurtović.

Na ovo seminaru predavač je bio fra Marinko Šakota koji je govorio o molitvi srcem, o važnosti posta i o potrebi opraštanja, a konkretan hod kroz šutnju, post i molitvu za vrijeme jela i tokom dana koordinirala je i vodila gospođa Marija Dugandžić, inače zadužena za organizaciju međunarodnih susreta u župi Međugorje.

Osim jutarnjeg i poslijepodnevnog predavanja, sudionici su imali molitve na Križevcu, Podbrdu, neprestano klanjanje pred Presvetim i večernji molitveni program u župnoj crkvi. Program je završio u petak 20. 04. zajedničkim susretom podjele iskustava. Iz razgovora sa sudionicima vidi se kako nikome nije bilo lako prilagoditi tijelo i um režimu posta, ali kako su s druge strane svakoga dana svjedočili vlastitom napretku, jačanju volje, pražnjenju glave od misli i preokupacija, otvaranju srca, spoznaji nekih novih stvari o sebi… Najviše ih je oduševio rast u povjerenju u Božju snagu i predanje Božjoj volji i jedan ogroman, duboki unutarnji mir koji se riječima ne može opisati. Svi se slažu u jednom: „Bilo je teško, ali vrijedilo je!“ te pozivaju i sve one koji imaju potrebu zakoračiti dublje u osobni odnos s Bogom da svakako probaju ovo neponovljivo iskustvo. Stoga podsjećamo kako su za HRVATSKO GOVORNO PODRUČJE dostupna još 2 termina:

22. - 27.7.2018. (prijave od 1. 06. 2018. obrazac za prijavu)
  2. - 7.12.2018. (prijave od 1. 10. 2018. obrazac za prijavu)
Kontakt: Marija Dugandžić, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
ISPIT SAVJESTI PRIJE SPAVANJA Vježba za dobar san i dobar dan
22. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.