Nedavno je objavljena vijest kako će na ovogodišnjem Mladifestu koji će trajati od 1. do 6. kolovoza, sudjelovati i brojni predstavnici visokog klera Rimokatoličke Crkve.

Takvo što je postalo moguće jer je mons. Hoser kazao kako je odluka Svetog Oca o dopuštenju hodočašća u Međugorje omogućila ne samo da hodočasnici mogu dolaziti, nego i da biskupi i kardinali mogu slaviti svetu misu u Međugorju.

Najavljeno je stoga kako će na otvaranju Mladifesta u četvrtak 1. kolovoza u 19 sati misu slaviti kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar rimske biskupije. Kardinal De Donatis već je na putu za Međugorje. S njim putuje i cijelo malo Papino izaslanstvo jer se u subotu 27. 7. 2019. u Splitu, mons. Marin Barišić, splitsko makarski nadbiskup metropolit, susreo sa kardinalom Angelom De Donatisom, u čijoj su se pratnji nalazili mons. Daniele Libanori, pomoćni biskup za Rim, mons. Antonio Panfili, Vikar za svjetovne laičke pokrete i don Remo Chiavarini, direktor za hodočašća – objavio je portal splitsko-makarske nadbiskupije.

Tijekom susreta obišli su Splitsko prvostolnicu – katedralu sv. Dujma, riznicu i kriptu katedrale, krstionicu sv. Ivana u Jupiterovu hramu, podrume Dioklecijanove palače i uži centar grada Splita. Susret je završio zajedničkom večerom u Nadbiskupskom ordinarijatu.

Prisutnost svih ovih ključnih crkvenih ljudi za život i rad jednog poznatog Marijanskog mjesta kao što je Međugorje možda doista potvrđuje nagađanja kako će u nadolazećim mjesecima papa Franjo donijeti neke ključne odluke za Međugorje: od imenovanja novog mostarsko-duvanjskog biskupa do proglašenja Međugorja “pontifikalnim svetištem”, kao što je najavio vatikanist Andrea Tornielli.

Da li će doći i do priznanja samih ukazanja još uvijek je upitno, jer je vidljivo kako se svi prisutni predstavnici klera smišljeno distanciraju od teme ukazanja i Gospinih poruka. Ističe se obično sakramentalni, molitveni i vjerski život, iako mi, obični vjernici i hodočasnici znamo i vjerujemo kako ništa od ovoga ne bi bilo da se u Međugorju ne osjeća izvanredna milost mira koju još uvijek ovdje širi Gospina majčinska prisutnost.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 29.10.2020.
29. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.