U Međugorju je od ponedjeljka 30. rujna, pa do ponedjeljka 7. listopada boravilo pedesetak hodočasnika iz Uruguaya i Argentine.

Kao duhovna pratnja bili su im časna sestra BELEN MARQUEZ iz zajednice Marijinih sestara i jedan svećenik iz Saint John Society (SSJ) koji zajedno rade na projektima „Nove evangelizacije“ odnosno radu s ljudima koji se temelji na evanđeoskom pozivu: „Dođi i vidi“ (Iv 1,46). Sestre i braća svećenici rade zajedno u ovim programima evangelizacije koji se izvode preko susreta, seminara, intenzivne molitve, navještaja, duhovnih obnova, te hodočašća – poput ovog u Međugorje.

Saznali smo kako je u grupi pedesetak hodočasnika, neki su iz Montevidea (Uruguay), a drugi iz Buenos Airesa (Argentina), i većina njih su roditelji srednjoškolaca i studenata s kojima sestre i svećenici rade u njihovim programima evangelizacije. Puno ove djece imalo je snažna iskustva obraćenja i približavanja Bogu, pa su onda ta svoja iskustva prenijeli svojim roditeljima i utjecali su na njih da i oni požele otkriti tu Snagu koja je promijenila živote njihove djece. Ako žele, roditelji se uključe u njihov „Alfra program“ koji se sastoji od deset tjedana kateheza, a zatim jednog vikenda molitve i posvećenja u Duhu Svetom. U sklopu toga je i ovo hodočašće u kojem osim obilaženja hodočasničkih mjesta (Podbrdo, Križevac, s. Emmanuel, Cenacolo, Nensy i Patric, Majčino selo i večernjeg molitvenog programa) također i puno mole (zajednički i osobno), imaju trenutke samoće i šutnje, kako bi osluhnuli što Bog od njih traži i što Bog svakome osobno progovara. Na kraju će sve to zapisati i međusobno podijeliti u grupnom razgovoru, a svatko će si i skicirati sve ono što je “dobio i čuo“ kao osobne Božje smjerokaze za svoj život kada se vrati kući.

Važno nam je da svatko od njih čuje što Bog ili Gospa kažu baš njemu – tako da mogu živjeti tu poruku. Molitva je naša radost i naša snaga – zato su nam ti trenuci molitve jako važni. – poručila je s. Belen.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Katoličko sveučilište poziva studentice koje su samohrane majke da žive s umirovljenim redovnicama
29. January 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.