U ponedjeljak 26. listopada 2020. zaokružiti će se točno tri tjedna kako petnaestak hodočasnika iz Kanade boravi u Međugorju. U Međugorje su stigli 6. listopada nakon iscrpljujućeg putovanja Kanada – Frankfurt – Minhen – Split – Međugorje. Najveći problem im je bio kako imati važeći negativan covid-test jer im je put trajao pet dana. Bili su presretni kada su otkrili da ga mogu napraviti na aerodromu u Frankfurtu u pauzi od tri sata koju su imali između letova.

Vrijeme u Međugorju provode najviše u molitvi. Zbog molitve, mise, klanjanja su i došli ovdje, budući da su članovi molitvene grupe 'John Alexander Chatolic Mission of Love'. Osnivač grupe je John Alexander, porijeklom Englez koji u Međugorje dolazi od 1994. godine. Do sada je bio 19 puta. I oni kao grupa trude se doći svake godine. John je bio dijete s poteškoćama (gluhonijem i slabovidan). Ostavljen od roditelja živio je u domu za napuštenu djecu sve do odrasle dobi.

Nakon povratka sa hodočašća u Međugorje, kod kuće je imao osoban susret s Gospom koja ga je pozvala da osnuje molitvenu grupu. On ju je pitao, a kako će on to učiniti kad je gluh, slijep i nijem. Gospa mu je kazala da će ga Njezin Sin ozdraviti. I doista, Isus mu je otvorio oči, uši i jezik. Već 12 godina John živi u Kanadi i okuplja oko sebe ovu molitvenu grupu. Čvrsto vjeruju u Gospinu prisutnost u Međugorju i uvijek dolaze ovdje napojiti se Njezinim mirom i ljubavlju. 

Zanima te i ovo?
Velika gesta obitelji Ene Šarac: Donirali njezinu ušteđevinu dječaku koji si želi kupiti bicikl
18. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.