Na Radiopostaji MIR Međugorje gostovala je Antonija Bubalo koja je u ime organizatora podijelila neke osnovne informacije o 1. Međunarodnoj duhovnoj obnovi za glazbenike koja se od danas, 10. studenog pa do četvrtka 14. studenog održava u Međugorju.

Tema duhovne obnove je „Idi za mnom“ - U Gospinoj školi, i na simboličan način pokazuje cilj obnove: ostaviti stresove ili životna opterećenja, a potražiti neku novu i dublju duhovnu ravnotežu.

Glavni predavač je dr. fra Ante Vučković koji je bio prvi izbor jer je ne samo duhovna osoba, franjevac, nego i umjetnik, te osoba koja dobro poznaje Međugorje.

Za sada je prijavljeno oko 70 sudionika iz 10 zemalja: Bih, Hrvatska, Crna Gora, Velika Britanija, Slovenija, Francuska, Njemačka, Poljska, Italija i Španjolske, a prevoditi će se na 6 jezika.

Osluškivati ćemo dojmove sudionika pa ćemo vidjeti za budućnost oko datuma i vremena i načina organizacije, ali želja nam je da ova duhovna obnova postane tradicija. – istaknula je Antonija i na pitanje: „Zašto međunarodna duhovna obnova za glazbenike u Međugorju?“ odgovorila:

„Glazba je univerzalni život koji povezuje sve ljude i nekako nas cijeli naš život i sjećanja vezani su uz glazbu. A budući da se u prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje nalazi i glazbeni studio A3, djelatnici radija imaju prilike tokom godine susresti razne glazbenike i ljude koji se bave glazbom te s njima razgovarati, pa su iz tih razgovora shvatili i neke njihove glavne probleme poput razdoblja kreativne krize, stresa, dugog izbivanje od obitelji, ekonomske nesigurnosti… i vidjelu su njihovu potrebu za jednom duhovnom obnovom, odnosno jednim punjenjem baterija koji bi im mogao povratiti kreativnost ili unijeti jedan veći duhovni mir i stabilnost. A također smo mi kao organizatori otvoreni za sve mogućnosti koje se mogu roditi iz suradnje s glazbenicima, poput nekog radijskog festivala ili novih projekata. Cilj nam je također da se glazbenici međusobno upoznaju, druže i možda da se između njih dogode neki lijepi glazbeni projekti na Božju slavu.

Program je standardni za sve duhovne obnove u Međugorju:

Ponedjeljak, 11. studenoga 2019.

14.00 Registracija sudionika

16.00 Uvod u duhovnu obnovu

17.00 Večernji molitveni program u crkvi

Utorak, 12. studenoga 2019.

9.00 Jutarnja molitva

9.30 Predavanje, razgovor

12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini

15.00 Predavanje, razgovor

17.00 Večernji molitveni program u crkvi

21.00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

Srijeda, 13. studenoga 2019.

6.30 Molitva na Križevcu

11.00 Predavanje, razgovor

12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini

15.00 Predavanje, razgovor Priprava za ispovijed

17.00 Večernji molitveni program u crkvi

Meditacija u dvorani uz glazbenu animaciju sudionika

Četvrtak, 14. studenoga 2019.

7.00 Molitva na Brdu ukazanja

10.00 Predavanje, razgovor Završna sv. misa

Još su u toku planovi oko srijede navečer organizirati jednu molitvenu meditaciju uz animaciju sudionika , a pokušati ćemo dogovoriti i njihovu animaciju večernje svete mise.

Zanima te i ovo?
Jona - srce čovjeka koji (ne) želi surađivati s Bogom
24. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.