OSTAVLJEN TRAJNI SPOMEN POVEZANOSTI HODOČASNIKA SA MEĐUGORJEM.

Ovih dana se uređuje Plavi križ, mjesto Gospinih ukazanja i mjesto molitve. Kao što je naš portal već prije pisao o tome, zajednica "Cenacolo" i nekoliko mladih iz župe svakodnevno rade kako bi taj prostor bio prilagođen za molitvu u tišini i sabranosti.

Plavi križ je molitveno mjesto posebno drago onima koji su i sami bili svjedoci prvih ukazanja, te su bili ili su još uvijek članovi molitvenih grupa. Većina njih uključena je u rad "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje". Stoga ne čudi ova njihova lijepa i nadasve orginalna ideja: Ostaviti trajni spomen povezanosti hodočasnika sa Međugorjem.

U petak, 22. svibnja 2020. članovi Upravnog odbora "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje" posjetili su ovaj molitveni prostor i u novoobnovljeno podnožje Plavoga križa trajno predali svoju molitvu Kraljici Mira za cijeli svijet, Crkvu i sve hodočasnike. Molitva je napisana i stavljena u bočicu koja je zazidana u kameno podnožje Plavog križa kao simbol trajne povezanosti hodočasnika i mjesta ukazanja naše nebeske Majke.

Ovo je tekst molitve zazidan u podnožje Plavog križa:

"Kraljice Mira, naša nebeska Majko;
srcima punim ljubavi i zahvalnosti,
prinosimo ti naše molitve za cijeli svijet, cijelu Crkvu,
a posebno, za sve hodočasnike i
one koji se preporučuju Tvome zagovoru."

"Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje"

Foto:FB Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, tekst:medjugorje-info.com

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Hod za život održat će se kad epidemiološke mjere to dopuste
27. May 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.