U Međugorju je od srijede 9. listopada pa do ponedjeljka 14. listopada 2019. boravila grupa hodočasnika bugarske nacionalnosti koja živi u Rumunjskoj. Uz Bugare u temišvarskoj Biskupiji suživi još drugih 6 nacionalnosti: Hrvati, Srbi, Slovaci, Mađari, Česi i Rumuni.

Više o njihovoj povijesti i hodočašću rekao nam je njihov duhovni pratilac vlč. Mirciov Sebastian, iz župe Vinga, biskupije Temišvar:

Ova manjina od otprilike 5000 Bugara živi u okolici Temišvara u Rumunjskoj već 283 godina, odnosno od kada su se pred navalom Turaka sklonili u područje tadašnje Austro-Ugarske države.

Na ovom hodočašću učestvuju mještani četiriju župa na području Temišvarske biskupije. U Međugorje je ovaj svećenik prvi puta došao 2009. godine i od tada dolazi barem jedanput godišnje, a ove godine ovo mu je čak treći puta. Bio je u svibnju, za Mladifest i sad opet u listopadu.

Kaže da se u Međugorju osjeća lijepo, i da riječima ne može opisati ono što osjeća u srcu. Ovo svakako obogaćuje njegov svećenički život, posebno molitvu. Inače organizira hodočašća u Lourdes i Fatimu, ali se hodočasnici ovdje osjećaju nekako posebno. Iako su hodočasnici već ljudi od vjere ipak im Međugorje pomaže da ova tradicionalna vjera postane živa i djelotvorna.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Katoličko sveučilište poziva studentice koje su samohrane majke da žive s umirovljenim redovnicama
29. January 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.