Da su svi anđeli, svi geniji svijeta proučavali što bi ti bilo na korist baš u ovoj ili onoj situaciji, ova ili ona patnja, ovo iskušenje ili onaj bolni gubitak, oni ne bi bili u stanju pronaći nešto što bi ti bolje odgovaralo od onog što te je zadesilo.

Božja je vječna providnost još u početku naumila da ti daruje ovaj križ kao skupocjeni poklon svoga srca. Ali prije nego će ti križ poslati, Bog ga je promotrio svojim svemogućim očima, razmislio o njemu svojim božanskim umom, ispitao ga svojom mudrom pravednošću i zagrijao ga svojim ljubaznim smilovanjem.

Odmjeravao ga je obim svojim rukama da ne bi slučajno bio milimetar prevelik ili miligram pretežak. A zatim ga je blagoslovio svojim svetim Imenom, pomazao ga svojom milošću i prodahnuo svojom utjehom pa još jednom pogledao tebe i tvoju hrabrost.

Tako ti ovaj križ stiže iz samoga neba kao Božji poziv i kao dar Njegove milosrdne ljubavi da bi doista postao ono što jesi i našao u Bogu svoje ispunjenje.

 

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Ante Gabrić čovjek koji je drugima darovao Isusa
24. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.