Da su svi anđeli, svi geniji svijeta proučavali što bi ti bilo na korist baš u ovoj ili onoj situaciji, ova ili ona patnja, ovo iskušenje ili onaj bolni gubitak, oni ne bi bili u stanju pronaći nešto što bi ti bolje odgovaralo od onog što te je zadesilo.

Božja je vječna providnost još u početku naumila da ti daruje ovaj križ kao skupocjeni poklon svoga srca. Ali prije nego će ti križ poslati, Bog ga je promotrio svojim svemogućim očima, razmislio o njemu svojim božanskim umom, ispitao ga svojom mudrom pravednošću i zagrijao ga svojim ljubaznim smilovanjem.

Odmjeravao ga je obim svojim rukama da ne bi slučajno bio milimetar prevelik ili miligram pretežak. A zatim ga je blagoslovio svojim svetim Imenom, pomazao ga svojom milošću i prodahnuo svojom utjehom pa još jednom pogledao tebe i tvoju hrabrost.

Tako ti ovaj križ stiže iz samoga neba kao Božji poziv i kao dar Njegove milosrdne ljubavi da bi doista postao ono što jesi i našao u Bogu svoje ispunjenje.

 

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Ni za milijun dolara
18. February 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.