Dugo iščekivana Papina knjiga-intervju „Božje je ime milosrđe“ u kojoj se jednostavnim i izravnim riječima obraća svima koji traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane.

U razgovoru s vatikanistom Andreom Torniellijem – preko uspomena iz mladosti i dirljivih zgoda iz svojega iskustva pastira – Papa iznosi razloge za izvanrednu Svetu godinu, koju je silno želio. Ostajući svjestan etičkih i teoloških pitanja koja izranjaju on ističe da Crkva ne smije nikome zatvoriti vrata; naprotiv, zadaća joj je utjecati na savjesti kako bi otvorila pukotine za prihvaćanje odgovornosti i za udaljavanje od učinjenoga zla. 

U iskrenu razgovoru papa Franjo ne izbjegava ni suočavanje s bitnim pitanjem odnosa između milosrđa, pravde i korupcije.
A kršćane koji se svrstavaju među "pravednike" podsjeća: "I papa je čovjek kojemu je potrebno Božje milosrđe."
U središtu je tema koja mu je najviše na srcu – milosrđe – oduvijek glavni temelj njegova svjedočenja, a sada i njegova pontifikata. Sa svake stranice izbija želja da dopre do svih duša – unutar i izvan Crkve – koje traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Na prvomu mjestu da dopre do onoga dijela nespokojnoga i ranjenoga čovječanstva koji traži da ga se prihvati, a ne da ga se odbacuje: do siromaha i marginaliziranih, zatvorenika i prostitutki, ali i do dezorijentiranih i onih koji su daleko od vjere, do homoseksualaca i rastavljenih.

Svjetska premijera ove dugo iščekivane knjige pod naslovom "Božje je ime Milosrđe" očekuje se s velikim zanimanjem, a objavljuje se istodobno na 21 jeziku od strane isto toliko nakladnika koji će knjigu učiniti dostupnom u 86 zemalja. Hrvatsko izdanje knjige koju objavljuje nakladna kuća Verbum bit će uključeno u svjetsko predstavljanje knjige, a održat će se 12. siječnja u Vatikanu. Tom prigodom o knjizi će govoriti vatikanski državni tajnik kardinal Pietro PAROLIN, Zhang Agostino JIANQING, glumac oskarovac Roberto BENIGNI, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Federico LOMBARDI i glavni urednik Vatikanske izdavačke kuće Giuseppe COSTA.

bozje-je-ime-milosrde.jpg

 

 

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 10.7.2020.
09. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.