Nova knjiga poznatog hercegovačkog franjevca fra Svetozara Kraljevića, „Hodočašće“, bit će predstavljena u četvrtak 21. svibnja, u dvorani franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi (Av. G. Šuška 2) s početkom u 19 sati.

Uz autora, o knjizi će govoriti i književnik Ante Kraljević te fra Ante Bekavac s KBF-a u Zagrebu i fra Ivan Penavić.

„Hodočašće“ je zbirka fra Svetozarovih propovijedi i predavanja u kojima autor na jednostavan i životno slikovit način progovara o ključnim temama kršćanskog života.

Fra Svetozar Kraljević rođen je 1951. godine u selu Podvranić, župa Kočerin. Nakon osnovne škole na Kočerinu odlazi u sjemenište te se školuje u Dubrovniku, Visokom, Sarajevu i Washingtonu. Svećenički rad započinje u Kustodiji hrvatskih franjevaca u SAD-u i Kanadi, gdje djeluje kao kapelan na hrvatskim župama u West Allisu i u New Yorku. Zatim se vraća u provinciju i služi kao duhovni pomoćnik na Humcu, odakle odlazi u Konjic. U ratnim godinama fra Svetozar je najprije duhovnik časnih sestara, s kojima proživljava izgnanstvo iz Bijelog Polja, a zatim gvardijan na Širokome Brijegu. 1997. odlazi u Međugorje gdje ostaje 16 godina, a od toga punih 13 godina kao voditelj Majčinog sela i zajednice Milosrdni Otac. Od 2013., fra Svetozar je odgojitelj bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Poznati je ispovjednik, propovjednik, duhovnik, voditelj seminara i duhovnih vježbi, humanitarni djelatnik. Napisao je nekoliko knjiga o međugorskim ukazanjima i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kliknite OVDJE za više vijesti iz kulture

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Adventske propovijedi za papinski dom
03. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.