Fra Jozo Ćirko gost Verbumova "Susreta s autorom" 27. listopada u Splitu

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 27. listopada 2015. u 20.30 sati, održat će se "Susret s autorom", a gost će biti fra Jozo Ćirko, voditelj VIS-a Dominik s kojim je objavio nosače zvuka "S Bogom u glavi" i "Dominiče, dobri oče", a s kojima uoči 800. obljetnice Dominikanskog reda priprema novi nosač zvuka.

Fra Jozo Ćirko rođen je 1973. u Rašeljkama, a 1995. ušao je u dominikanski novicijat. Po završetku studija teologije odlazi u Madrid studirati španjolski jezik i pastoralno raditi s ovisnicima, alkoholičarima i prostitutkama. Za svećenika je zaređen 2000. i od tada u Splitu u sklopu župe i samostana sv. Dominika radi ponajviše s mladima, vodi VIS Dominik, ali i niz drugih aktivnosti. Zahvaljujući velikom entuzijazmu, energičnosti i nesebičnosti već 15 godina radi i s velikim brojem ljudi u potrebi, siromašnima, beskućnicima i ovisnicima, pomažući im na različite načine u procesu rehabilitacije, na duhovnoj i materijalnoj osnovi.

Ovaj zaljubljenik u glazbu, posvećen radu s mladima te potrebitima, karitativnim radom obilježio je društveni život grada Splita i dao vrijedan primjer za nasljedovanje. O tim temama, kao i o njegovu životnom putu, uzorima koji su ga nadahnjivali, društvenim prilikama Splita u kojem živi i djeluje, te drugim temama progovorit će na "Susretu s autorom" kojim moderira Jelena Hrgović.

"Susret s autorom" program je koji nakladna kuća Verbum u svojoj splitskoj Knjižari sv. Frane na Trumbićevoj obali 1 provodi od 2008. godine, s nakanom promicanja kulture čitanja, ali i uspostavljanja dijaloga između autora i publike. Na tom programu do sada je gostovalo gotovo pedeset domaćih autora s ciljem promocije njihova rada i stvaralaštva, ali i pisane riječi uopće. Ta vrsta neposrednog susreta u ambijentu knjižare pokazala se prirodnim mjestom susreta autora i publike. Također, ovim programom populariziraju se i aktualiziraju neka pitanja i zahtjevi suvremenog života kroz susrete s uglednim intelektualcima koji su već angažirani na određenim poljima i koji mogu ponuditi prostor za dijalog, promišljanje, ali i nove oblike suradnje.

Program je namijenjen svim generacijama, a ulaz je slobodan.

 

Tagged under