Povodom 28. obljetnice žrtve Vukovara, akademska umjetnica Eva Vukina nacrtala je novu sliku inspiriranu patnjama i žrtvom Grada heroja.

Na slici je prikazan naš Spasitelj Isus Krist kako grli Vodotoranj - znak palog Vukovara, vječni simbol otpora agresije i simbol izdržljivosti. Dok su ga pogađale stotine projektila znao je da ne smije pokleknuti, Vodotoranj u Vukovaru odbio se srušiti. Mlada umjetnica ovim je dirljivim prikazom ponudila znak nade.

Trenutno ne pronalazim prave riječi, sve ono što osjećam i mislim preneseno je u ovu sliku… Ovo je Vukovar 18. studenog 1991. Hvala Ti!”, napisal je Vukina na svom Facebook profilu.

Javnost je s radom Eve Vukine posebno bila upoznata na ovogodišnjem koncertu “Progledaj srcem” kada je ova mlada umjetnica koja predivno slika kršćanske motive za vrijeme trajanja koncerta u svega nekoliko minuta nacrtala Blaženu Djevicu Mariju koja bdije nad Arenom Zagreb.

Vukina je završila Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci prije godinu dana kad je obranila diplomsku radnju, a danas živi u Čakovcu gdje je i rođena i odrasla.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Pjesma koja i nakon 100 slušanja mami suze na oči, svakako poslušajte!
20. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.