Četvrti festival kršćanskog kazališta

Četvrti festival kršćanskog kazališta u organizaciji Hrvatske Provincije Sv. Jeronima franjevaca konventualaca održat će se tijekom prva dva vikenda u lipnju, od 1. do 3. i od 7. do 10. lipnja 2018. godine.

Tema festivala je Bog - snaga za život. U šest dana Festival će ugostiti deset predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz sedam gradova: Zagreb, Visoko, Petrinja, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH) i Pula. Festival će otvoriti autorski projekt Marije Sekelez u produkciji Kazališne družine Mare, Oskar i dama u ružičastom Érica-Emmanuela Schmitta a zatvorit će ga mjuzikl Faustina – Božje ime je milosrđe u izvedbi članova Katoličke udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule. Kako festival želi njegovati i razvijati interes za kazalište kod djece, u program je uključeno i nekoliko predstava za najmlađu publiku.

U popratnom programu održat će se četiri edukativne radionice za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri te dvije obiteljske namijenjene roditeljima i djeci. Zainteresiriani polaznici mogu se prijaviti putem web stranice festivala www.festkk.hr ili slanjem e- maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rok prijave je 27. svibnja 2018. i svi polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Festival će se odvijati s u Dvorani Sv. Franje na zagrebačkom Sv. Duhu a ulaz na sve programe je slobodan, uz dobrovoljnu donaciju.

Program festivala i raspored izvedbi i radionica bit će predstavljen 24. svibnja u 12 sati na konferenciji za medije u Dvorani Sv. Franje.