Mladogorje koje obara rekorde, koje je opet prešućeno.

Ako je i prešućeno Mladogorje govori. Govori o zajedništvu, hrabrosti, govori molitvom, govori sakramentom pokore, govori katehezama i svjedočanstvima, a ponajviše govori tišinom. Govori brojkama i slovima, govori zastavama i kontinentima... govori, ječi, odzvanja. Ja čujem taj poziv, taj glas, "Idi za/sa mnom".

Čujem i odaziv, odgovor, na mnogo jezika i sa mnogo radosti.

No, možda ćemo osjetiti da pred nama stoje pozivi na dužnost, na zadatke koje ćemo drugačije doživjeti. Ponekad ti pozivi nadilaze naše mogućnosti i naše sposobnosti i tako se kod nas pojavi neka bojažljivost, strah, neko sustezanje, a možda čak i opiranje te bijeg od nekih dužnosti i zadataka koji se pred nas postave u životu.

Ali baš tada moramo biti spremni činiti i biti hrabri za obavljanje dužnosti. Mi smo sposobni za to, sposobni smo krenuti za/sa Isusom. To je naša dužnost i tu nema izmotavanja!

Nama kroz sve oscilacije života, našega "biti spreman poć za/sa Isusom", trebaju dvije stvari klecalo i milost odozgo. Pored sve ove i materjalne i duhovne pomoći koju dobivamo ovih dana i dalje nas prati nevidljiva, a svemoćna ruka Božja i dalje nakon što sve ovo prođe trebamo biti oni isti maleni, nasmješeni, prijatelji svima.

Prijatelju i prijateljice trebamo skupiti hrabrosti i napraviti korak naprijed, poći za/sa Isusom!

Krenuti naprijed stazom utabanom, ići za/sa Isusom jest odlika čovjeka koji zna što želi, koji ima svoj cilj i svoju vrijednost. Korak naprijed se ne može kupiti i ne može se prodati, taj korak se treba zaslužiti. Ta hrabrost nikad neće nastati prvi dan ona se sastoji od upoznavanja, molitve, posta i radosti. Za korak naprijed treba vremena i puno strpljenja. Tad će svatko biti radostan i ti jer si korak napravio i tvoj bližnji jer si mu se približio. Tada ćete skupa dotaknuti nebo i međusobno si pružiti nadu i podršku.

Godine prolaze, sve smo stariji, nalazimo se u teškom razdoblju u kojem trebamo razmišljati, u razdoblju u kojem nam se srca lome, u kojem se pitamo: „Kako ćemo dalje?“. Kada dođu takva pitanja potrebno je slijediti srce, "ostaviti sve" i poći za Isusom, poći sa Isusom!

To je, po meni, ono o čemu trebamo pisati, to je ono što trebamo govoriti, to je ono što bi trebali naučiti u Mladogorju.

U toj hrabrosti i u toj radosti oborimo rekorde u životu!

Fra Ivo Rastočić/medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Kardinal Puljić izrazio sućut povodom smrti Milana Bandića
28. February 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.