Bog nas je stvorio slobodne i pozvani smo svaki dan donositi odluke.

Možemo birati dobro ili zlo. Kraljica Mira nas poziva da se odreknemo grijeha i odaberemo život vječni. To je jedini i pravi izbor. Kad čovjek odluči staviti Boga na prvo mjesto u životu, grijeh gubi svoju snagu. Budući da je grijeh najveći čovjekov neprijatelj, treba mu se suprotstaviti u korijenu. Svaki put kad se odlučimo za dobro mi se svrstavamo na stranu Božjih sinova i kćeri i naš se život ispunja radošću.

Mi živimo punim životom. Život u grijehu je preživljavanje i patnja, a život u Bogu donosi radost i mir. Bog se odnosi prema našoj grješnosti kao roditelji prema svojoj djeci kad nešto pogriješe. Bog nam prašta, ali prije traži kajanje i obećanje da ćemo živjeti po zapovijedima. Spasenje dolazi po radikalnom obraćenju i obraćanju Bogu gdje se čovjek potpuno odriče svojih grijeha i bezuvjetno prihvaća Boga za svoga Kralja i Gospodina. Marija Majka Crkve i majka naša zagovara nas pred svojim Sinom. Svoju zagovorničku i posredničku ulogu započela je već za ovozemnog života - na svadbi u Kani Galilejskoj - i nastavlja je i dan-danas proslavljena u nebu.

Gospa nam svojim dolaskom ovdje u Međugorju želi pomoći da se snažnije sjedinimo sa svojim Spasiteljem i Otkupiteljem. Ako odgovorimo pozivu Kraljice Mira i pripremimo se postom i molitvom za susret s Isusom, moći ćemo čista srca i radosne duše sudjelovati na uskrsnom slavlju.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Vapaj odbojkaša Papi: „Pomozi nam ne igrati na Božić“
08. December 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.