Posljedica istočnog grijeha i osobnih grijeha svih ljudi stvara se grešno stanje u svijetu.

Stvara se jedna negativna solidarnost - liberalizam, humanizam, ateizam, sekularizam, laicizam…, koji potiču na daljnje gomilanje grijeha. Gomilanjem grijeha, svjedoci smo mnogih trpljenja i patnji po svijetu.

Čovjek današnjice, na odmaku od 2000 godina od središta Otkupljenja, umjesto da pije sa vječnog izvora vode tekućice, zbog svojih zapovijedi o: čedomorstvu, bludi, istospolnih brakova,…pije rijeku zamućenu krvlju i blatom.

Grijeh se toliko osilio, razmnožio, udebljao, vrišti, cereka se. Smišljeno i lukavo ulazi na sva vrata čovjekove duše koja je otkrivene, nezaštićene, slabe ili same. Svakodnevno ga napastuje Sotona i njegove sluge, ulazeći mu u intimu, ulazeći mu u dom i obitelj. Svakodnevno mu putem svojih slugu šalje poruke užasa, skandala, grozote, kaosa, boli, laži, prevara, čedomorstava.

Tako se zabavlja gledajući kako se uvlači strah, u čovjeka. Zmija se hrani strahom čovječjim, još iz Edenu. Padaju polako pojedinci, ruše se obitelji, tresu se temelji, stvaraju se neke nove vrijednosti. Počinje se zlo zvati dobrim, a zlo dobrim.

Neki su posustali, predaju se, neki slijepci to i ne vide, neki bježe bojeći se i sjene svoje, pa tako iz jednog zla ulete u drugo. Svi sve se uskomešalo, čovjek postaje kao stado bez pastira.

Udari Sotona i na pastire, propadoše neki u svojim grijesima, čineći službu Gospodnju, sebi na slavu i ugodu, tražeći hvalu i salvu za svoja djela od ljudi. Neki se utopiše u Judine škude, hvastaju se i sile, a na stado svoje i ne mare. Stado luta, a oni govore: neuki su, neposlušni, traže previše, lutaju, nikada im Hrane dosta…, neka idu drugdje, moji plodovi ih ne mogu nahraniti.

Tko će ostati? Tko će Gospodina, u vjeri dočekati? Tko će mu u susret pohitati kada bude sa svojim anđelima u Slavi došao? Gdje da se sklonimo?

Borba je počela, pod čiju zastavu da se postrojimo?

„Stado moje maleno - molio sam se za vas…“ čuje se i danas glas Dobrog pastira, postrojite se pod moju zastavu. Povjerite se mojim vjernim pastirima, kojima ja Marija Majka, a Duh Sveti Branitelj. Oni će sa vama, voditi boj protiv mojih neprijatelja. Oni će vas svaki dan podsjećati - Tko je za vas umro na Križu i Uskrsnuo? Na taj spomen, ondje gdje vas bude i gdje me budete željeli, meni na čast prikazivat će Euharistiju.

Dođite, umorni moji, popnite se u gornju sobu, budni budite i molite, zajedno, sa mojim vjernim apostolima i Majkom Mojom, i čekajte.
Na vas će sići Sila Duha Svetoga, poučiti vas, ohrabriti i očuvati do mojega dolaska. Stado moje malo, okupite se u zajednicu, Crkvu, zaručnicu moju.

Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!« »Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!

Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.« (Otk 22, 12 – 15)

Mir Kristov svima vama, Ante!

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Božićna kampanja Marijinih obroka
03. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.