Vrijeme u kojem živimo je zahtjevno, dani prolaze i tek uveče kada nađemo vrijeme za sebe, nutrina našeg bića (SRCE) poželi puno toga izreći, požaliti a nekad i prokrvariti.

Kad nas stigne trenutak i pogled vječne ljubavi uviđamo koliko su duboki naši propusti, koliko je krivo donešenih odluka stalo na put našem posvećenju, koliko smo često namjerno ili nehotice ranili radost u svojim bližnjima, poremetili prirodan sklad i dali se zavaravati, nadmudrivati,zamračiti lažju i požudama. Koliko smo samo puta zastali i posrnuli pred svojim sebeljubljem, pali na koljena tokom dana i zatražili milost i pomoć od Boga a umjesto toga hrlili Judama ovoga svijeta, izdajicama ljubavi, u prijetvornim i licemjernim licima tražili odobrovanje i lijepu riječ za smisao vlastitog postojanja i bitka. Koliko smo samo jadni i ogorčeni na kraju takvog dana, i kako je onda moguće radovati se sutrašnjem?

Kako da povjerujemo u sebe kad nam je mudrost svijeta ispunila srca i duh tame zarobio dušu., kad je danak uzeo svoje?! Istina je da mi tu nemožemo ništa, svojim snagama i htjenjem nemožemo probuditi mrtvog čovjeka u sebi. Ponekad je tada i molitva mlaka, neutješna i gotovo kaotično opterećena fikcijama posrnulih želja da na kraju nalikuje da se više ne molimo Bogu nego knezu ovoga svijeta. Kako je lako odlutati i dati se voditi posrnulim mislima iskrivljenim stazama života. Kako je onda tek teško povjerovati da Bog piše ravno i po krivim crtama naše svakidašnjice.

Gospa nam tako često govori da je ovo vrijeme velikih milosti, ali i vrijeme velikih kušnji za sve one koji žele slijediti put mira, poziva da svaki naš početak i svršetak dana uvijek bude iskrena i ponizna molitva, da naučimo zahvaljivati u malim stvarima, pa ćemo onda moći zahvaljivati i za velike. Podsjeća nas da je uvijek s nama i da se ne bojimo kušnja, jer Bog uvijek nadgleda. Kaže nam da nam je dala sebe i da suosjeća i u najmanjoj kušnji. Tješi nas da se kroz naše križeve Bog proslavlja preko svakog čovjeka i da je upravo Njoj Bog prepustio svaki dan pomažući svojim milostima u obrani protiv zla. Ovaj dan kako god tegoban i težak bio prepustimo Njoj, jednostavnim riječima predočimo i ispričajmo svoj dan, iskreno i bez zadrške i tako svaki put. Onome kome damo povjerenje dati će ga i onome koji ga prima, i na taj način razveseliti naše umorno i ranjeno srce. Ona zna na koji način će prenijeti Bogu svaku našu riječ i misao. Nemojte nikada zaboraviti kome pripada sve blago i milosti Majke. Blago majke pripada djetetu!

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 15.11.2019.
15. November 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok