Pravi baby boom dogodio se zadnjih godinu dana u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split, a iza svega stoji kolektivni ugovor koji je omogućio zapošljavanje mladih ljudi, prenosi RTL.

U posljednjih godinu dana među vatrogascima njih 12 su postali očevi, a na putu su još četiri prinove.

“U roku od pet godina primljeno je 50 novih, mladih ljudi koji nakon što su dobili stalan posao i neku sigurnost – vidite rezultate“, poručio je predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca grada Split Nikica Bota.

Vjeruju da znaju što stoji iza baby booma.

VIDEO pogledajte OVDJE.

“Možda dobar posao, dobri uvjeti, ljubav… Meni će lakše biti ići na intervencije nego mijenjati pelene”, kazao je vatrogasac Ivica Aljinović za RTL.

“Situacija je u Hrvatskoj takva kakva je. I vatrogasci su se stavili i rekli su ‘Kad pomažemo ljudima, pomoći ćemo i natalitetu’. Tako je tu sad 12 djece i čekamo još četiri. Ako nastavimo ovako dobru suradnju s gradom, mi se nadamo da će biti još djece i još zaposlenih vatragasaca”, nada se Nikica Bota, predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca grada Split.

Zanima te i ovo?
Iz 'Marijinih obroka' poručuju: : Trenutačna humanitarna kriza u Etiopiji triput je snažnija od gladi 1980-ih
21. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.