Detaljne informacije dostupne su mrežnoj stranici Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji (https://susretobitelji.hr/).

Organizatori Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji pozivaju hodočasnike da na središnji događaj susreta euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu dođu 16. rujna prije 9 sati kako bi se na vrijeme smjestili i pripremili za slavlje.

Gospin Otok je livada koja je okružena rijekom Jadro, pa se pozivaju hodočasnici da se ne zadržavaju na mostovima preko Jadra kako bi se omogućila neometana komunikacija. Bilo bi dobro da hodočasnici sa sobom ponesu dekice ili ručnike da mogu sjesti na livadu za vrijeme mise i programa. Organizatori će pripremiti vodu i nešto okrepe, ali je svakako dobro da hodočasnici i osobno ponesu nešto što vole ili smiju jesti.

Pri izlasku iz autobusa u Solinu neće biti prilike za iskrcavanje veće prtljage, stoga se hodočasnici potiču da sve što im je potrebno za boravak na Susretu pripreme u gornjem dijelu autobusa kako se ne bi stvarali gužve.

U prasvetištu Gospe od Otoka bit će i prigoda za ispovijed prije slavlja.

Svi koji mogu iz splitskih, solinskih i kaštelanskih župa pozvani su da na Gospin Otok hodočaste kako se ne bi stvarala pretjerana prometna gužva.

Za vjernike koji dolaze osobnim vozilima, na raspolaganju su im parkinzi trgovačkih centara Dujmovača i Brodomerkur na predjelu Dujmovača, a odatle se šetnjom (10ak min.) može uputiti do Gospina Otoka.

Gradski prijevoznik „Promet" omogućio je izvanredne linije za prijevoz hodočasnika.

Detaljne informacije dostupne su mrežnoj stranici Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji (https://susretobitelji.hr/).

Zanima te i ovo?
VJEČNI SJAJ NEPOBJEDIVE DOBROTE
18. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.