Osmogodišnji genijalac iz Zagreba, Patrik Čudić, upravo je osvojio zlato na svjetskom prvenstvu iz mentalne aritmetike u Kini.

I to ne prvi, već drugi put. Izborio ga je na natjecanju na kojemu je sudjelovalo preko 600 klinaca iz čak 18 zemalja, uključujući i neke poznate matematičke velesile poput Kine, Rusije i Indije, piše Telegram.Iako je konkurencija bila velika, Patrika Čudića, osmogodišnjeg genijalca iz Zagreba, to nije obeshrabrilo. Bio je uvjeren u svoju pobjedu pa je tako na Svjetskom prvenstvu iz mentalne aritmetike u Kini odnio svoju ne prvu, već drugu zlatnu medalju.

Osvojeno odličje znači da je u 5 minuta ili manje uspio riješiti svih sedamdeset zadataka. Kada to podijelimo, ispada da je za svaki zadatak imao tek nevjerojatne 4 sekunde da ga riješi, izvještava Telegram.

Zadaci se rješavaju na poseban način


Matematički zadaci na svjetskom prvenstvu iz mentalne aritmetike rješavaju se na poseban način – pomoću abaka, ruku te mentalno. To natjecateljima omogućava da maksimalno iskoriste svoj mozak.
Kako prenosi Telegram, Ministarstvo obrazovanja za Patrika je pronašlo novac prepoznavši vrijednost projekta pa su njegov put u Kinu financijski poduprli.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
EGZORCIZAM Znate li što je Sotona učinio kada je shvatio da ga je Gospa pobijedila? Zaplakao je!
15. December 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.