Kad je Mladen Bodalec zapjevao 'Ružu hrvatsku', Zagreb je poludio...

Prljavo kazalište 1988. je godine izdalo album 'Zaustavite Zemlju'. Na njemu je objavljena kultna skladba 'Mojoj majci' (Ruža Hrvatska), koju je Jasenko Houra napisao povodom smrti svoje majke. Skladba je zbog stiha 'zadnja ruža Hrvatska', postala uspješnicom koja je u vrijeme početka raspada Jugoslavije pobudila veliki nacionalni naboj, piše CroExpress.

Nakon što je album objavljen krenula je glazbena turneja po iseljeništvu - Americi, Kanadi, Švicarskoj, Njemačkoj, Australiji, Austriji, Švedskoj... Svoj je vrhunac doživjela 17. listopada 1989. godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (tadašnji Trg Republike), gdje se okupilo, prema nekim procjenama, više od 200.000, a neki kažu i 300.000 ljudi.

Koncert je trebao biti zabranjen. Milicija je stigla neposredno prije koncerta kako bi isključila struju, ali se nije mogla probiti kroz gužvu. Članovima benda naredili su da s pozornice izvijeste publiku da se koncert otkazuje. Međutim, ovi to nisu učinili.

A onda je započeo legendarni koncert. Kad je Mladen Bodalec zapjevao 'Ružu hrvatsku', Zagreb je poludio...

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
VIDEO KOJI ĆE VAS GANUTI DO SUZA Vukovar grad heroj i grad heroja
17. November 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok