Velika većina ljudi slaže se da je najveća osoba svijeta 20. stoljeća veliki papa Poljak sveti Ivan Pavao II. On je u pozitivnom smislu, kao antipod vođama komunizma obilježio svijet 20. stoljeća sa željom da ga povede u mir. Zbog toga je papa Ivan Pavao II. i danas u srcima Poljaka živ, a u čast toga dobio jedan od najvećih murala u jednom stambenom bloku Varšave.
Read more ...

Sveta Stolica i Kina produžile su, 22. listopada 2020. godine, privremeni sporazum o imenovanju biskupa za još dvije godine, objavio je, u posebnom priopćenju, Tiskovni ured Svete StolicePo isteku Privremenog sporazuma između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupā, koji je sklopljen u Pekingu 22. rujna 2018. godine, a na snagu je stupio nakon mjesec dana, dvije strane su se dogovorile da se produži probno razdoblje Privremenog sporazuma za još dvije godine – stoji u priopćenju.
Read more ...

Poljski Ustavni sud sastao se danas kako bi donio odluku o eugeničkom razlogu za pobačaj u važećem zakonu, odnosno raspravljao je o pobačaju u slučaju kada postoji velika vjerojatnost da će fetus imati tešku i neizlječivu bolest ili bolest koja prijeti njegovom životu. Nakon rasprave, Ustavni sud presudio da je takav zakon protuustavan.
Read more ...

Sredinom listopada u Pakistanu su se, između ostalih, dogodila dva zločina iz vjerske mržnje koji su privukli pozornost medija, a posebice "International Christian Concerna" (ICC). Jedna je kršćanka brutalno pretučena, a druga, inače maloljetna, oteta, preobraćena na islam i prisiljena na brak...
Read more ...

Indijska policija uklonila je u državi Karnataki 23. rujna 15 križeva s brda u blizini katoličke crkve sv. Josipa u mjestu Susai Palya, optužujući kršćane za invaziju na teritorij Vlade i za postavljanje križeva bez dopuštenja, prenio je Vatican News.
Read more ...

Zanima te i ovo?
(VIDEO) U Varšavi osvanuo veliki mural pape Ivana Pavla II.
27. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.