Poljska vlada najavila je povlačenje iz Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatoj još pod nazivom Istanbulska konvencija. Poljska vlada smatra da određene stavke iz konvencije krše prava roditelja o odlučivanju o odgoju svoje djece, te da promiče takozvanu rodnu ideologiju.
Read more ...

Samo u prva tri mjeseca nakon smrti oca Charbela zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovu zagovoru (1828.-1898.) Uslišanja se redaju na tisuće, posebno je taj broj zabilježen kod Charbelovog groba. Velika je milost što njegov grob posjećuju i časte ne samo kršćani već i muslimani. Do dana današnjeg čuda po zagovoru ovog sveca iz Crkve Maronita ne prestaju se redati. Jedno o d novijih je izliječenje Dafne Gutierrez od sljepoće koje liječnici ne mogu objasniti  a vid joj je posve povraćen nakon što se molila Sv. Charbelu Makhloufu iz Libanona.
Read more ...

Poznata humanitarka i žena koja je sa svojom Humanitarnom organizacijom „Sv. Josip Radnik“ iz Chicaga sagradila dva staračka doma i hospicij te uspjela pomoći brojnim izbjeglicama i ljudima u potrebi ovoga kraja, časna sestra Muriel Geisler preminula je u utorak 21. srpnja 2020. oko 23,00 sata nakon kraće bolesti.
Read more ...

Nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata, prikazao je raspoloženje Crkve zauzete, molitvom i milosrđem, u potpori tisućama obitelji koje su se zbog pandemije našle u krizi. „Mi smo zemlja u kojoj je Isus uskrsnuo, stoga upravo mi trebamo očuvati uskrsno viđenje života, koje čini križ, ali i uskrsnuće“
Read more ...

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 7.8.2020.
07. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.