Na Veliki petak 2. travnja, kod nas i u svijetu, obilježava se 14. Svjetski dan svjesnosti o autizmu. S obilježavanjem se započelo 2008. godine kada je glavna skupština Ujedinjenih naroda odabrala 2. travnja za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Time se želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.
Read more ...

Konferencija haićanskih redovnika i redovnica (CHR) teško optužuje predsjednika Jovenela Moïsea, koji je još čvrsto na vlasti unatoč tomu što haićansko civilno društvo već dugo traži njegovu ostavku, posebno nakon skandala i korupcije, te isteka njegova mandata, prenosi Vatican News 12. ožujka.
Read more ...

Vojno groblje počiva na vrhu brežuljka nadomak Erevana glavnog grada Armenije. Od 1988. "Yerablur Pantheon" je vječno počivalište armenskih vojnika koji su izgubili živote braneći spornu regiju Nagorno-Karabah (armenski: Artsakh).
Read more ...

Zanima te i ovo?
Papa: Nakon pandemije potreban globalni plan razvoja usmjeren na siromašne
10. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.