Osuđujući nasilni napad Trumpovih pristaša na Kapitol u Washingtonu u tijeku zajedničke sjednice na kojoj se trebao potvrditi izbor Joea Bidena za predsjednika, predsjednik Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Jose Gomez poručio je da je "mirni prijenos vlasti jedna od značajki ove velike nacije“, prenosi 7. siječnja Vatican News.
Read more ...

Monsinjor Moses Chikwe, pomoćni biskup Owerrija, otet 27. prosinca zajedno s vozačem, sinoć je pušten na slobodu. Nadbiskup Owerrija, Antony Obinna, u jednom je priopćenju zahvalio za djelovanje policijskih snaga te papi Franji koji je jučer u podnevnom nagovoru uputio apel za puštanje na slobodu biskupa i svih žrtava otmica
Read more ...

Nakon burne rasprave koja je trajala do srijede navečer, argentinski senat glasao je u 4:00 ujutro o odobravanju zakonodavstva kojim se legalizira pobačaj kroz prvih 14 tjedana trudnoće. Tisuće pro-life aktivista ispred zgrade je čekalo rezultat. Najava je, kad je stigla, bila porazna. Mnogi su jecali od tuge.
Read more ...

Parlament u Bagdadu jednoglasno je usvojio nacrt zakona kojim je država Irak službeno priznala Božić kao nacionalni blagdan. Odluka je donesena samo nekoliko dana nakon što je, 7. prosinca, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni najavio pastirski pohod pape Franje u Irak sljedeće godine, prenosi portal Katoličkog tjednika nedjelja.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Ike Mandurić: Što nas je zateklo i gdje je izlaz?
16. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.