U moru negativnih vijesti, tračeva, žutila, negativnih komentara naše svakodnevnice uspio sam doći do jedne jako lijepe i pozitivne vijesti. Još pogotovo kad se radi o našem Livnjaku, ta vijest dobiva i posebno notu lijepoga za nas.

Naime, naš sugrađanin koji živi i radi u Splitu, nekako daleko od očiju javnosti, bez prevelike pompe, radi za svoju zajednicu. Često ga možete vidjeti u Livnu, na trgu kralja Tomislava u njegovom ritualu ispijanja kave (ogroman čovjek od cca 190 cm i 120 kg), donose livnovine.com.

Marin Vrgoč, dakle, radi za Yacht Week, organizaciju koja u Splitu odvodi imućne turiste na sedmodnevna krstarenja Jadranom. To je manje-više poznato, ali ono što nije poznato jest to, da nakon sedam dana krstarenja, Marin i njegovi prijatelji iz Moto Kluba Specijalne Policije, po završetku obilaze marine po Splitsko-Dalmatinskoj županiji, te prikupljaju neiskorištenu, neotvorenu, zapakiranu hranu koja je ostala.

Zatim istu tu hranu, piće i potrepštine odvoze u socijalnu samoposlugu u Splitu, gdje beskućnici i siromašni mogu potpuno besplatno tu hranu preuzeti za svoje potrebe.

Moto Klub Specijalne policije iz Splita će uskoro, u suradnji s poznatim kuharom Nevenom Aljinovićem, organizirati humanitarnu večeru gdje će spomenuti kuhar kuhati mnogobrojna jela za beskućnike i siromašne.

Akcije prikupljanja hrane za socijalne samoposluge odradili su skoro 20 puta ovoga ljeta i ne planiraju prestati i sljedeće godine, odnosno sljedećeg ljeta, a do nove sezone Yacht Week-a vjerojatno će pronaći nove načine na koje će moći pomoći svojim sugrađanima kojima pomoć uistinu treba.

Bravo Marine, bravo Moto Klub Specijalne policije.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Nadbiskup Trsta mons. Giampaolo Crepaldi: U Međugorju nam stiže hitan poziv na obraćenje
20. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline