Bračni par Božica i Mirko Marić iz Burmaza/Prisoje) proslavili su dijamantni pir, a njihova unuka nam je poslala pismo koje donosimo u nastavku:

Odavno nisam bas ništa napisala, a sada želim od srca i iz duše da Vam prenesem ovu priču da ostane negdje zapisana kao trag o jednoj ljubavi, o vjeri u Boga o dostajanstvenom životu. Božica i Mirko Marić su zajedno od svoje 16. godine života, živjeli su u malom selu Burmazi (Potprisoje). Kao sva tadašnja mladež pomagali su roditeljima oko ovaca, koza, krava, konja.., no Mirko je volio i čitati obožavao je knjige i dan danas voli knjigu pročitati, a Božica je volila pjevat i uživala je u tome i naravno na svim obiteljskim feštama još uvijek prva zapjeva. Mirko je otišao u Pulu služiti u mornarici na tri duge godine, nije bilo kako kaže telefona, pisao je pisma i to ne bilo kakva nego na više stranica i slao svojoj Božici koja ga je vjerno čekala i čuvala svako pismo koje je dobila. Tadašnji su momci prepisivali ta pisma i slali i svojim curama. Vjenčali su se 5.2.1959 godine u crkvi sv.Ilije u Stocu ,vjenčao ih je pokojni don Anđelko Babić koji je kasnije krstio i njihovih petero djece. Bez dana radnog staža u nekoj firmi, i uz Božju pomoć tih dvoje ljudi je izvelo svoju djecu na pravi put. Imali su konje, ovce, koze, krave, njive i sve do domovinskog rata su živjeli na Žegulji iznad Stoca. Danas žive u Stocu imaju 15-ero unučadi, 7-ero praunučadi. 17.2.2019 na Božiju slavu i hvalu sa svom djecom, unučadima i praunučadima obnovili su zavjete i proslavili 60 godina braka misu i zavjete je vodio don Rajko župnik crkve u Stocu. Moram Vam reći da ne pomislite da pričam bajku da se ipak oko nečeg nisu slagali, a to je duhan, osim knjige Mirko obožava duhan, a Božica 60godina tvrdi da ce je udusiti "tim duhanom" 🙂 Dragi naši baba i dedo nadam se da će te svim svojim potomcima biti uzor, da ćemo svi kao i vas dvoje vrednovati život kroz ljubav i vjeru te hrabro kročiti kroz život, neka Vas dragi Bog čuva. L.K

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Nadbiskup Trsta mons. Giampaolo Crepaldi: U Međugorju nam stiže hitan poziv na obraćenje
20. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline