U subotu 19. rujna 2020. kolona mladih, nasmijanih ljudi u popodnevnim satima kretala se Krstinama prema crkvi sv. Jakova u Međugorju.

Bilo je vidljivo da su to hodočasnici koji pješke stižu svojoj Nebeskoj Majci, Kraljici Mira. Tek prisutnost njihovog duhovnika, fra Augustina Čordaša, otkrila je da se radi o FRAMAŠIMA iz Širokog Brijega. Bilo je to njihovo tradicionalno hodočašće u Međugorje. Pedesetak, što novih, što starih članova Frame u 8,00 sati izjutra u subotu krenulo je ispred crkve na Brijegu na svoj 30 km dugi hod.

Uz pješačenje, hodočašće je imalo i svoj „framaški“ program: u Buhovu su se podijelili u grupe koje su vodili animatori koji su pomogli da su se hodočasnici međusobno mogli bolje upoznati, moliti i uživati u pjesmama. Imali su pauzu u Osnovnoj školi u Hamzićima odakle su nastavili svoj put, u tišini i sa osobnom molitvom. Oko 17,00h stigli su na odredište, a u 18,00h prisustvovali su večernjoj svetoj misi koja ih je dodatno duhovno okrijepila. Poslije mise lagano su krenuli kući umorni, ali puni Gospina blagoslova i zahvalnosti za sve milosti toga dana.


Paula Tomić/medjugorje-info.com

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Otac Raniero Cantalamessa, crkveni asistent Katoličke karizmatske obnove, bit će kardinal!
25. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.