Život je kao i sport. Što se bolje za njega pripremiš, to ćeš ostvariti i bolji rezultat, naravno uz Božju pomoć.

Isto pravilo vrijedi i za duhovni život: što se bolje duhovno pripremiš za neki blagdan, svetkovinu ili vrijeme - to ti Bog može uliti i više milosti koje se toga dana „prosipaju s Neba“.

Kako bi nam pomogli u ovim našim duhovnim treninzima i pripremama, naši vrijedni fratri iz Pazina opet su nam pripremili zadatke za duhovnu vježbu – to su NOVE ADVENTSKE E – DUHOVNE VJEŽBE.

Prijave za njih traju do 30.11.2019. u 22:00. Nakon ovog datuma, prijave neće biti moguće!

Kroz e-duhovne vježbe koje će trajati kroz cijelo došašće, razmatrati će se različita Božja imena. Ovako e-fratri najavljuju sadržaj vježbi: „Vidjet ćemo osobito pod kojim se imenima Bog objavljivao u Starom zavjetu. Razmišljajući o njima nastojat ćemo još bolje upoznati našega Gospodina. Ime opisuje onoga koji to ime nosi. Različita Božja imena pomoći će nam da Boga upoznamo s različitih strana, te da naš odnos s njime bude bogatiji i dublji. Tako ćemo zastati već nad time da je on Bog, pa onda Svesilni, Svevišnji, Pastir, Gospodin nad vojskama i slično. Pokušat ćemo vidjeti što znači da je on Stijena, Otac, Pravedni, Milosrdni, Dobri. Zastat ćemo i nad onim imenima koja nas sve više približavaju Kristovu rođenju: Izdanak Jišajev, Ključ Davidov, Istok, Emanuel, Zaručnik. Ukupno će to biti dvadeset i četiri imena za dvadeset i četiri dana došašća.“

Ove duhovne vježbe pripremaju fra Josip Vlašić, fra Marinko Klaić i fra Darko Tepert.

Počet će 1. prosinca i trajat će do 24. prosinca, a odvijati će se uglavnom u četiri koraka: priprema, čitanje, razmatranje, molitva.

Za one koji se prijave putem e-maila ili putem aplikacije detalji će biti poslani u uvodnom pismu koje će primiti dan prije početka duhovnih vježbi tj. 30. studenoga.

Prijave na e-duhovne vježbe možete potražiti OVDJE.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
DEVETNICA SVETOM JOSIPU ZAŠTITNIKU HRVATSKE
01. June 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.