U Bibliji piše: Podsmjehivač je vino, vikač silovito piće, nije mudar ni jedan koji od toga tetura.

(Izreke 20,1 ŠA) Zašto je opasno piti alkoholna pića? U Bibliji piše: I ne opijajte se vinom, jer u tome leži propast, već se punite Duhom. (Efežanima 5,18 KS) Nije za kraljeve, Lemuele, ne pristaje kraljevima vino piti, ni glavarima piće opojno, da u piću ne zaborave zakona i prevrnu pravo nevoljnicima. (Izreke 30,4.5) Zašto se kraljevima i kneževima savjetuje da ne piju alkoholna pića? U Bibliji piše: Ne pristaje kraljevima vino piti, ni glavarima piće opojno, da u piću ne zaborave zakona i prevrnu pravo nevoljnicima. (Izreke 31,4.5 JB)

U koje grijehe je svrstano pijanstvo? U Bibliji piše: Očita su tjelesna djela, a ovo su: preljubočinstvo, nečistoća, besramnost, razuzdanost, idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, ljubomora, srdžbe, spletke, razdori, zavist, ubojstva, pijanstva, razuzdane gozbe i tome slično. Za sve to unaprijed vam kažem, kao što sam i prije kazao: oni koji takvo što čine, neće postići Božjega kraljevstva. (Galaćanima 5,19-21 ŠA)

Što je jedna od posljedica pretjeranog konzumiranja hrane i pića? U Bibliji piše: Ne druži se s vinopijama ni sa žderačima mesa, jer pijanica i izjelica osiromaše i pospanac se oblači u krpe. (Izreke 23,20.21 ŠA)

Na koje načine alkoholna pića djeluje na one koji ih koriste? U Bibliji piše: Komu: ah? komu: jao? komu: svađe? komu: uzdasi? komu: rane nizašto? komu: zamućene oči? Onima što kasno sjede kod vina, koji su došli kušati vino začinjeno. Ne gledaj na vino kad rujno iskri, kad se u čaši svjetlucavo prelijeva: pije se tako glatko, a na kraju ujeda kao zmija i žaca kao guja ljutica. Oči će ti gledati tlapnje i srce govoriti ludosti. I bit će ti kao da ležiš na pučini morskoj ili kao da ležiš navrh jarbola. "Izbiše me, ali me ne zabolje; istukoše me, ali ne osjetih; kad se otrijeznim, još ću tražiti." (Izreke 23,29-35 JB)

Čisti grožđani sok je blagoslov za čovjeka. U Bibliji piše: Kao što o soku u grozdu vele: ''Ne uništavajte ga, u njemu je blagoslov!'' (Izaija 65,8 JB)

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
ČESTITAMO! Trojica dominikanaca položila svečane zavjete
31. May 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.