Krv Kristova i bolesničko pomazanje

Razmatranje

Po krštenju i krizmi pozvani smo sudjelovati u tajni križa Kristova. Svaka je patnja za nas dar u kojem je prisutna Krv Kristova. Zbog toga su bolest i smrtna borba za svakog kršćanina od posebnog značenja. Krist je svojoj Crkvi darovao sakrament bolesničkog pomazanja kako bi sve one koji su teško bolesni ili su u smrtnoj borbi ojačao u vjeri, nadi i ljubavi. Svaki kršćanin snagom Krvi Kristove i po zagovoru Crkve dobiva oproštenje grijeha. Tako trpljenje postaje blagoslov koji pomaže u rastu ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Bolesnik često prima i milost da može prihvatiti volju Božju, što mu donosi duševni mir, a ponekad i zdravlje.

Čitanje (Jak 5,13-18)

Pati li tko među vama? Neka moli! Je li tko radostan? Neka pjeva hvalospjeve! Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se. Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova. Ilija bijaše čovjek baš kao i mi; usrdno se pomoli da ne bude kiše i kiše nije bilo na zemlji tri godine i šest mjeseci. Zatim se ponovno pomoli te nebo dade kišu i zemlja iznese urod svoj.

Vjerujem li da je Krv Kristova prisutna u mojoj osobnoj patnji i u patnji drugih? Gledam li na bolest i na druge nevolje kao na izvor blagoslova? Potičem li bolesnike svojim stavom i riječima na sakrament bolesničkog pomazanja?

Kratka šutnja...

Molitva svete Katarine Sijenske

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Subotnja priča: Njegov nevidljivi vjerni prijatelj
21. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline