Sljedeći tjedan, točnije u petak 15. studenog započinjemo molitvenu pripremu za obilježavanje 19. obljetnice rođenja u Nebu fra Slavka Barbarića koji je preminuo na Križevcu, 24.11.2000.

Donosimo vam jedno skraćeno fra Slavkovo razmišljanje o opraštanju u obitelji, budući da je u toku i 20. jubilarna međunarodna duhovna obnova za bračne parove koja je ovaj put okupila rekordnih više od 400 sudionika iz 18 zemalja.

Fra Slavko kaže:

"Ako u svom srcu osjetiš bilo što protiv nekoga, moli se dok ne počneš osjećati pozitivne osjećaje prema toj osobi". U jednoj skupini osoba je reagirala rekavši: "Ah, onda bih ja trebala moliti se danju i noću!" Fra Slavko je odgovorio: „A onda molite dan i noć dok ne budete mogli oprostiti, jer mir je duboka želja svih i vrijedi se založiti. Problem oproštenja ozbiljniji je nego što mislimo, posebno u obiteljima. Gledajte, kada s prijateljem ili prijateljicom razgovaramo o drugima, kako razgovaramo? Mnogo puta na negativan način; i uvijek, kad smo u iskušenju da tako razgovaramo, bavimo se problemom oproštenja. Kažu: "Moj život je težak zbog oca, moje majke, muža, supruge, svekrva, snahe ..." Ostali su uvijek ti koji nam prave probleme! Koliko smo puta rekli ili čuli da je život moga oca ili moje majke, moje supruge ili muža težak zbog mene???“

Siguran sam da ste čuli svjedočenja mladića iz Cenacola. Jednom je jedam mladić rekao: "Mi se u zajednici volimo ne zato što se ne poznajemo, već volimo jedni druge zato što se poznajemo; ne bojimo se reći jedni drugima: pogriješio sam! Volimo se jer poznajemo i slabosti jedni drugih." Mnogo puta, posebno u obiteljima, mi skrivamo te stvari. A onda se susreću maske! Maske, a ne ljudi! I tako susrećete maske između muža i žene, između roditelja i djece pa onda imate kazalište, a ne obitelj, a ne život.“

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Poljski liječnik: ‘Nerođena bolesna djeca odlukom Ustavnog suda su dobila zaštitu’
26. November 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.