Na Uskrsni ponedjeljak  je u prepunoj župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku održan veličanstveni Uskrsni koncert pop-sacro glazbe, što su ga svojim župljanima priredili članovi VIS-a  „Prijatelji“,  koji uspješno djeluje pri župi Čitluk.

Tim koncertom članovi Vokalno-instrumentalnog sastava „Prijatelji“, koji redovito nastupaju na nedjeljnim večernjim svetim misama za mlade, ujedno su obilježili  i 12. obljetnicu svog uspješnoga rada i djelovanja.

Na ovogodišnjem Uskrsnom  koncertu kao gosti nastupili su članovi čitlučke Frame i fra Marin Karačić sa svojim bendom, koji je otpjevao nekoliko pjesama sa svog albuma„U Tvojim rukama“ . Svi su oni izvrsnim izvedbama više duhovnih skladbi uvelike uljepšali glazbeni ugođaj i proslavu Uskrsa.Iako su nastupi čitlučke Frame i fra Marina Karačića bili na vrlo visokoj razini, ipak su najveće oduševljenje i radost nazočnima priuštili talentirani članovi VIS-a „Prijatelji“,  koji su se Čitlučanima predstavili kao vrhunski profesionalci, zbog čega su brojni posjetitelji, među kojima je bilo i inozemnih  hodočasnika, svaki nastup razdraganih „Prijatelja“  nagrađivali dugotrajnim i zasluženim pljeskom.

Bio je to doista jedinstven i nezaboravan glazbeni ugođaj kojim su mladi glazbenici VIS-a „Prijatelji“ i njihovi gosti,na Uskrsni popnedje3ljask,  zajedno s mnoštvom uzdignutih ruku, u svojevrsnom zanosu duhovnim pjesmama slivenim u jedan glas, više od sat vremena veličali Boga i uskrslog  Krista, priredivši tako župljanima Čitluka  najljepši za dar Uskrsne blagdane.

Na kraju koncerta čitlučki župnik fra Miro Šego biranim je riječima zahvalio svim  izvođačima, njihovim voditeljima i organizatorima na dobro pripremljenom i održanom koncertu te ih pozvao da tu tradiciju nastave i iduće godine.

Više vijesti iz Brotnja, čitajte OVDJE

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
U Čitluku održana tradicionalna procesija
14. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.